white round cake with fruits
Hubnutí

Letní koláč s ovocem


Potřebujeme:

(pro 5 osoby)

  • 120 g polohrubé (celozrnné) mouky
  • 60 g rostlinného tuku (např. Hera)
  • 60 g cukru krupice
  • 1 malé vajíčko
  • Špetku prášku do pečiva
  • Ovoce: je možné použít jakékoliv sezónní, zavařené či mražené ovoce dle chuti
  • Drobenka:
  • 100 g hrubé mouky
  • 80 g cukru krupice
  • 50 g rostlinného tuku (např. Rama Lahodná Máslová příchuť, Flora originál)
  • 1/2 vanilkového cukru

Postup:

Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme cukr, rostlinný tuk, vajíčko a všechny ingredience zpracujeme v těsto, které dáme na 15 minut do ledničky odležet. Mezitím si připravíme tvaroh, který smícháme s cukrem a vajíčkem. Ovoce omyjeme, necháme okapat případně vypeckujeme. Formu na koláč (je možné použít i remosku) vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou tomuto. Z těsta vyválíme koláč velikosti dortové formy. Z kousku těsta, který si dáme stranu, vytvoříme okraje, a ty dáme kolem těsta ve formě. Do takto připraveného koláče vkládáme tvarohovou náplň, ovoce a drobenku. Pečeme cca 30 minut při 220 °C.

Rate this post